דיני קריאת שמע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/11/14 21:06 יא בחשון התשעה

שאלה

בשו"ע אורח חיים סימן ס"ג סעיף ו' כתוב: הקורא את שמע ... לא יראה באצבעותיו..

שאלה: האם איסור זה כולל גם שלא להראות באצבע בסידור את המילים אשר הוא קורא? האם אסור הדבר גם אם הוא עושה זאת כדי להראות לתינוק, כבן 6 כבן 7, את המילים בסידור, מילה במילה שהוא קורא, כדי להדריך את הבן בקריאת שמע?

אודה לכם על תשובה מפורטת ועל המקורות שיצורפו אליה.

יישר כח!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

"ולא יראה באצבעותיו" הכוונה שלא יסמן באצבע לאדם אחר כגון: בא, תלך. כפי שנאמר קודם "לא ירמוז בעיניו, ולא יקוץ בשפתיו". אבל להראות בסידור קריאת שמע אין כל בעיה הלכתית, ואדרבא עדיף שמעורר לזכרון ולכוונת הלב.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום