הפרק האסור ישיעהו נג

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/11/14 19:16 יא בחשון התשעה

שאלה

בס"ד

היי חבר שלי אמר לי שבפרק האסור (ישיעהו נג) והוא אמר לי שיש שם הרבה נבואות על ישו כמו זה שהוא נצלב קם לתחיה אחרי 3 ימים ועוד ועוד עכשיו הבנתי שהוא היה שנוא על ידי רבנים כי הוא אמר שהם אומרים דברים ולא מקיימים בעצמם והוא היה בן אדם שבאמת עמד במילים שלו לעומת רבנים שיש רבנים שחוטאים והוא לא חטא

השאלה שלי אם זה אמת ואם תרצה אני ישמח שתסביר לי את הפירושים בפרשה ואם זה באמת נכון אז ישו היה המשיח

תשובה

בס"ד

ברכה ואור

אין פרק אסור בתנ"ך. חז"ל לא צנזרו את הפרק והוא נלמד ככל הפרקים. אמנם הפרק היה בין ראשני הנוצרים כמקור לנצרות, אבל היום ברור שהפרק מבואר על על המלך המשיח אלא על עם ישראל, ומי שלומד את כל ספר ישעיהו (לא רק את הפרק הזה) הדבר ברור לו, וכך ביארו בדעת מקרא את הפרק, וזהו הפרוש הנכון, עד שבימינו גם מלומדי הנוצרים מודים בכך. וממילא כל הטענות הללו כבר נסתמו ואין להם כל עמידה.
אם ברצונך להבין את הפרק קרא אותו עם פרוש דעת מקרא (הוצאת מוסד הרב קוק, ירושלים).

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום