נדר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/10/14 16:54 ו בחשון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

אני חייב את עזרתך בעניין שמציק לי ומטריד אותי מאוד וגורם לי להיות בעצבות ופחד לאחרונה הייתה לי תקופה של מחשבות רעות בנוגע לאמונה ובנוגע לדת מחשבות לא טובות התקופה הזאת עברה אבל אז עשיתי טעות וכביכול בכדי להבטיח לא לחשוב מחשבות רעות נדרתי נדר שברגע שתהיה לי מחשבה רעה אני אוציא אותה זה אין בעיה בכלל זה אפילו טוב...אבל אחר כך אני חושב שאמרתי שאני חוזר בתשובה על כל החטאים ואני לא באמת התכוונתי לשים את זה במסגרת של הנדר התכוונתי כיאלו שאני מפסיק עם המחשבות הרעות וחוזר לבורא עולם בשמחה ועכשיו אני מפחד מאוד שכל דבר שאני עושה אני מפר נדר או משהו כזה מה לעשות בבקשה תעזור לי לא הייתה לי כוונה כלל לדבר כזה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אם לא הייתה לך כלל כוונה לכך מלכתחילה - למה אפוא אתה מסתבך ומתעצב, ולא אומר לעצמך בפשטות כי הנדר לא היה על זה וממילא אין לך ממה לפחד וממה להיות עצוב ?

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן