הכשרת כלים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 22/10/14 21:45 כח בתשרי התשעה

שאלה

שלום, החלטתי לשמור כשרות כהלכה ויש לי מספר כלים אשר אני מעוניינת להכשירם. מדובר במחבת טפלון וסיר שבישלתי בהם גם בשר וגם חלב (לא ביחד כמובן) וכמו כן אני מעוניינת להכשיר גם מיקרוגל וטוסטר לחיצה. האם הגעלה שלהם מספיקה? לבשל בהם מים חמים ולתת להם לנוח? או שכלל לא ניתן להכשירם? תודה רבה

תשובה

שלום לך ותזכי למצוות,

מחבת טפלון - בד"כ לא מכשירים.

סיר - מנקים היטב כולל פינות וסדקים ואחר כך מכשירים בהגעלה.
הגעלה = טבילה (אפשר בפעמיים) בדוד מים רותחים מבעבעים (שיש בהם מעט סבון)
הגעלה עצמית = מרתיחים בסיר מים עם מעט סבון או נוזל פגום אחר עד שהמים יגלשו על כל הדפנות .
לאחר מכן רצוי להעביר את הסיר במים קרים.

את המכסה צריך להכשיר בנפרד.

מיקרוגל - מנקים היטב באופן יסודי כולל כל החורים מהם יוצאת הקרינה.
מפעילים עם כוס מי סבון עד שחלק ניכר ממנה התאדהץ

את הצלחת מגעילים (אפשר בסיר בזמן שהמים בו מבעבעים .
יש להקפיד שלא להעביר במים קרים אלא לתת לצלחת להתקרר לאט לאט.

טוסטר לחיצה - לא מכשירים.
אם לא שמת בו בשר ממש - תתקשרי אלי לקבלת הסבר 098987548

בהצלחה דוד לוי