סנדק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/10/14 10:10 כז בתשרי התשעה

שאלה

שלום רב,

אני ובעלי באים ממשפחה מסורתית-ספרדית ומצפים ללידת ילדנו הראשון בקרוב מאוד, בעזרת השם.

בשיחות בינינו כהכנה לקראת הברית, החלטנו ביחד שראוי יהיה לבחור באבי כסנדק, שכן הוא קרוב לשנינו מאוד מאוד.

כולי תקווה שאביו של בעלי יקבל זאת בהבנה. אני מעט חוששת, כיוון שבמשפחתו נהוג בלידת בן ראשון לתת את הכבוד לאבי האב. למיטב ידיעתנו, אין מדובר בחובה הלכתית אלא במנהג שאף אינו נפוץ בכל המשפחות (אשמח שתתקן אותנו אם אנו טועים). בעלי עומד על כך שנפעל לפי נטיות ליבנו ונבחר באבי ואני מסכימה עימו.

אתמול עלתה בראשי תהייה נוספת שרציתי לברר-

האם העובדה שאביו של בעלי הינו בשנת אבל (אביו נפטר) אמורה להשפיע בצורה כלשהי על ההחלטה? האם רצוי או שלא רצוי למנותו לסנדק?

יכול להיות שאין קשר בין הדברים ובכל מקרה אנו מעוניינים לבחור באבי, אך חשוב לי לוודא שאיני מפספסת משהו.

תודה רבה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני ממליץ לכם לחשוב שוב על הנושא כי יש מנהג שהסבא מצד האבא יהיה סנדק. אבל זה לא הכרחי (עיינו קישור להלן).

אין כל השפעה של שנת אבל על סנדקאות.

http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=106339

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן