אמונה-חרדה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/10/14 07:59 כז בתשרי התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום

אני אם חד הורית המון שנים לפני חמש שנים היתי במערכת זוגית שהסתימה בהמון עוגמת נפש בכי צער אי שינה .

לאחר הפרידה עברתי בדיקה שמאוד חששתי מהתשובה החרדה היתה ברמה מאוד מאוד גבוה . אני זוכרת שהתפללתי לבורא עולם המון ואפילו אמרתי שמוכנה חס ושלום לקבל כל מחלה רק לא זאת שתצא שלילית בנרות חג.

הבדיקה אכן יצאה שלילית והמשכתי הלאה עם עליות וירידות .

המון אנשים חולים בסביבתי ונכנסתי שוב לחרדה שמע יקרה לי משהו בעקבות מה שאמרתי לפני חמש שנים

לפני ראש השנה הלכתי לתפילה של התרת קללות ונדרים למרות שאז לא חשבתי על זה.

אני מאוד מאמינה ויודעת שהשם יודע מה בליבנו אך האם אני צריכה לעשות משהו בנדון.

בזמן האחרון מרגישה כאילו המשא כבד עלי ואני מאוד מדוכאת בוכה ועצובה כל הזמן מבקשת בריאות הנפש והגוף ולא מצליחה לצאת מזה.

לתשובתת תודה רבה

מזל

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את מתארת מצב של דיכאון.
יש לך את כל הסיבות להיות בדיכאון - עברת דברים קשים, את מטפלת לבד בילד ויש סביבך הרבה אנשים חולים - איך אפשר שלא להיות בדיכאון?

אני ממליץ לך להיפגש עם מטפלת רגשית בסגנון שמתאים לך: מרפאה במוזיקה - באמנות וכד' לחלופין עובדת סוציאלית או פסיכולוגית.
אם קשה לך לממן זאת תפני למרפאה שלך בקופת חולים, תשתפי את רופאת המשפחה בקשיים שלך - אני יודע שיש לקופות חולים דרכים לעזור במצבים כאלה.

אני מתפלל שד' יתן לך הרבה כוח וברכה