בעיה של עריות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/10/14 06:29 כז בתשרי התשעה

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שליט"א

אני אברך כולל נשוי...

הכרתי אברך מצוין, מתמיד ובעל מידות, במשך הזמן נפתח לספר לי על עברו.

הוא נולד למשפחה חילונית וחזר בתשובה לאחר שהיו להם ילדים. זה לא היה קל כמובן וכו' וכו'.

מספר פעמים נפגשנו ושוחחנו על דא ועל הא. לאחרונה נשבר בפני וסיפר לי דברים כהוייתם.

לפני שחזר בתשובה הוא עסק בתחום עם הכנסה גבוהה, כך שהרשה לעצמו עוזרת בית ישראלית.

באה בחורה שהיתה זקוקה להשלמת הכנסה, ובמשך הזמן יצר עריות גבר ביניהם וכו'. ולפעמים היא היתה מגיעה לא רק בשביל לעזור בעבודות הבית.

כאשר חזר בתשובה הוא הודיע וסיכם עם אותה בחורה כי כמובן הקשר ביניהם לא יוכל להמשך, והיא קבלה זאת בהבנה.

אלא שכעבור תקופה הוא הרגיש משיכה גדולה לאותו קשר אסור, והוא יצר קשר עם הבחורה הנ"ל והם נפגשו. כך חזר הדבר על עצמו כבר כמה שנים.

האברך אומר שהוא יודע את חומרת הדבר ושזה לא הגיוני מה שהוא עושה, אבל אחרי שעוברת תקופה הוא לא מצליח להתאפק וחוזר לסורו.

(הוא לא פירט לי מה הוא עושה עם אותה בחורה, ואני לא שאלתי...)

אשתו לא יודעת ולא חולמת על כאלו דברים, כך הוא אומר ואכן מדובר באברך שלא ניתן להאמין עליו כך, ולכן הוא שאל אותי אם יש לי עצה בשבילו.

אני אמרתי לו שאני אברך פשוט ואין לי נסיון בבעיות כאלו, ואמרתי לו שבטח יש אחרים שמנוסים ויודעים, אך הוא אמר שהוא לא מעיז לעשות זאת.

אמרתי לו שאני אחשוב על רעיון, ומאז כבר אמר די זמן. שאלתי בזאת אולי יש לכם עצה, אם כן אשמח לקבל תשובה למייל ואעביר אותה לידידי עובד ה'.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפי התיאור שלו זה נראה דחף מאוד חזק, התנהגות בלתי נשלטת.
לכן אני ממליץ לו לפנות לבירור פסיכולוגי במכון של מטפלים דתיים. אני מכיר לפחות אחד כזה:

http://www.mshilo.co.il/

כדאי לקיים לפחות פגישה אחת כדי לברר מה שורש ההתנהגות שלו ואז להחליט אם הוא צריך עזרה טיפולית ואיזה סוג של טיפול הוא צריך.