אוצר הארץ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/10/14 23:20 כה בתשרי התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב,

ישנם עלים של חסלט, כגון פטרוזיליה וכוסברא הנמכרים בסופרמרקט ומצוינת עליהם תווית של "אוצר הארץ". בתווית מצוין שמדובר בגידולים מאדמת עולי מצרים באישור גדולי הרבנים, אבל לא כתוב שם האם מדובר בהיתר מכירה או שמא יש לנהוג קדושת שביעית בירקות אלו. גם באתר של אוצר הארץ מצאתי שאחד המקורות שהם מוכרים הם מאדמות אלו, אבל לא ברור כלל מהאתר איך צריך לנהוג בעלים.

אשמח לתשובה ולהוראה ברורה הלכה למעשה, כיון שהדבר כלל לא ברור גם לאחר שניסיתי להבין כמה פעמים.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל שקית שאין עליה כתובית "קדוש בקדושת שביעית המחיר הוא..." אין בה קדושה ואין צורך לשמור קדושת שביעית. רק כשיש כתובית מיוחדת יש לשמור קדושת שביעית. כל שאר השקיות אין בהם קדושת שביעית יתכן שזה מצע מנותק ויתכן שזה עולי מצרים עם היתר מכירה.
אני מקווה שכעת זה ברור.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון