שם לבן

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 19/10/14 11:53 כה בתשרי התשעה

שאלה

שלום רב,

ראשית אציין כי זו הפעם השלישית בה אני שולחת שאלה זו, כיוון שלצערי בפעמיים הקודמות הקישור שנשלח אליי למייל לא עבד. כולי תקווה שהפעם אוכל לצפות בתשובה.

אני ובעלי מצפים לבן ראשון בקרוב מאוד, בעזרת השם.

את הבחירה הרשמית של השם נערוך לאחר הלידה, כמובן. כרגע, אנחנו רק מעלים אופציות וכיווני חשיבה כדי להיות מוכנים.

בעלי מאוד מאוד מעוניין בשם ליעד ואני תוהה לגביו.

אני באה ממשפחה מסורתית ובעלי מרקע חילוני יותר. אני מאוד מחוברת למסורת ורואה עצמי כאחראית על הובלתה בבית, ובעלי מכבד זאת. בהקשר של בחירת השם- אני רוצה לבוא לקראתו, אך חשוב לי שלשם תהיה משמעות עברית עמוקה, גם אם מדובר בשם חדש שאינו מן המקורות.

למיטב ידיעתי, משמעות השם הפשוטה היא: שלי לנצח.

בניסיוני לחפש אחר משמעויות נוספות עמוקות יותר, חשבתי שניתן לפרש את השם גם כך:

ל-י-עד, כלומר: לה' הנצח, האינסוף.

אשמח לשמוע את חוות דעתך על השם, זה יעזור לי ולבעלי מאוד.

תודה ושבת שלום,

לילך.

תשובה

שלום וברכה,
להלן תשובה שניתנה אודות השם ליעד (אולי זו הייתה שאלתך):
https://www.kipa.co.il/ask/show/120750-בחירת-שם*ליעד

בנוסף לכך,
השם ליעד יכול להתפרש כתפילה ש-ה' יהיה לי לעד.
ואם זה כוונתכם את יכולה להיות רגועה בהחלט.

כפי שכתבת חשוב שתגיעו יחד לשם ששניכם אוהבים, ואתם נותנים לו משמעות חיובית.
בברכת הצלחה רבה, בלידה ובגידול הילד,

שנה טובה
הלל מרצבך
.