ניסוי בצמחים בשמיטה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/10/14 15:07 כא בתשרי התשעה

שאלה

שלום חברים מקשיבים! ותודה רבה על האתר המקסים שלכם. יש לי שאלה, בקרוב עליי לבצע ניסוי בצמחים שבו אני משקה גידולי צמחים במלח ובודקת את התפתחותם. העבודה היא חלק מהבגרות שלי. עכשיו רציתי לשאול אם מותר לי לבצע את הניסוי למרות שנת השמיטה, אם לא אוכל לעשות את זה זה מאוד מסבך את התהליך של הבגרות שלי....ובנוסף אני רוצה להדגיש כי הצמחים לא ישמשו למאכל אדם, אלא רק לצורך ניסויי. לא חשבתי על זה לפני אחרת הייתי מבצעת את הניסוי בשנה שעברה, מותר לי לבצע את הניסוי השנה? תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה
שלום וברכה
בשמיטה מותר לבצע זריעות ושתילות במצע מנותק בתוך מבנה, לכן מותר לך לבצע את הניסוי בתוך כיתה, או בתוך חממה שמכוסה מניילון שהקרקע שלה גם כן מחופה בניילון, את הניסוי עצמו יש לבצע בתוך עציץ שאינו נקוב (גם צלחת מתחת העציץ נחשבת לעציץ שאינו נקוב).
אם את צריכה פרטים נוספים את יכולה לפנות לכתובת המייל המצורפת.
בברכת התורה והארץ
דוד
davideign@gmail.com

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן