חלום מוזר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/10/14 00:38 יב בתשרי התשעה

שאלה

היי שלום כבוד הרב,

היום אחרי כיפור בצהריים ראיתי חלום מוזר, המילים מן החלום ההוא לא מפסיקות להדהד במוחי. ראיתי את עצמי כאילו אני גולשת ברשת מסוימת ואדם מסוים כתב משפט די מוכר לי משיעורי תורה.. אני זוכרת במעורפל הוא מספר לי על מעיין מתגבר לפני שהתעוררתי בחלום הדהד במוחי משפט אחד 'נחת רוח חכמינו.' כשהתעוררתי לא הפסקתי לחשוב על זה אני לא מבינה. מה אני צריכה לעשות, ולמה אני חושבת על זה.

החלום המוזר הזה לא נותן לי מנוחה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הגמרא ממליצה על הדרך הנכונה להפתר מטרדת חלום, לומר נוסח של בקשה בזמן ברכת כהנים: מאן דחזי חלמא ולא ידע מאי חזא (מי שראה חלום ולא ידע מה ראה) ניקום קמי כהני בשעה שעולים לדוכן (יקום לפני כהנים בשעה שעולים לדוכן) ונימא הכי (ויאמר כך): "רבש"ע אני שלך וחלומותי שלך חלום חלמתי ואיני יודע מה הוא בין שחלמתי לעצמי בין שחלמו לי אחרים אם טובים הם חזקם ואמצם כחלומותיו של יוסף ואם צריכים רפואה רפאם כמי מרה על ידי משה וכמי יריהו ע"י אלישע וכמרים מצרעתה וכנעמן מצרעתו וכחזקיהו מחליו וכשם שהפכת קללת בלעם מרעה לטובה כך תהפוך כל חלומותי לטובה ותרצני".
ויכוין דלסיים בהדי כהני כי היכא דעני צבורא אמן
(ויכון לסיים עם הכהנים שהאמן של הציבור יאמר גם על דבריו).

בכל הסידורים הספרדיים הנוסח וההסבר מופיעים במקום של ברכת כהנים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן