לשון הרע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/10/14 14:53 יא בתשרי התשעה

שאלה

שלום הרב !

רציתי לשאול שאלה

דיברתי עם חברתי על משהו מסוים

דיברתי על זה שאני לא מתחברת לסוג בנות מסוים וגם אמרתי לה שם אחד של אחת הבנות זה נקרא שאני דיברתי לשון הרע סך הכל שפכתי משהו שיש לי על הלב אני גם לא ממש מכירה את הילדה שצינתי את השם שלה רק רציתי להגיד לחברה שלי את סוג הבנות שהתכוונתי אליו

אני לא צריכה לעשות משהו מסוים נכון ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם לא אמרת שהבנות שאינך מתחברת אליהן יש בהן משהו שלילי אלא שזה לא הסגנון שלך - אין בכך שום דופי.
אבל אם הסיבה שאינך מתחברת יוצרת יחס שלילי כלפי אותן בנות זו לשון הרע.
מי שחוטא ורוצה לתקן צריך לעשות תשובה:
הכרה בחטא, חרטה וקבלה לעתיד.
צריך גם לפייס את מי שחטאת נגדו - רק בתנאי שלא תקלקלי יותר בכך שהיא תדע שאמרת עליך דברים רעים.