איוב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/10/14 13:35 יא בתשרי התשעה

שאלה

שלום.

קיבלתי את תשובתכם לשאלתי על איוב ורציתי לומר תודה רבה על זמנכם, אבל שלא ממש הבנתי. בבקשה אם תוכלו לחדד משום שכמה עיקרים גדולים והררים רמים תלוים בשאלה שלי. אני שאלתי ספציפית על פרק 42 באיוב, פס' 4 ואתם עניתם לי בכלליות על כל פרק מב'. אז אשאל שוב ובבקשה תפרשו לי רק את פס' 4. איוב אומר לאלוהים בפס' 4: "שמע נא, אנכי אדבר, אשאלך והודיעני". כהקבלה להמחשת שאלתי, אם יהודי ברחוב יגיד לכם: תקשיבו, אני אדבר, אני אשאלכם ותודיעו לי, נכון אתם תבינו שהוא עומד לשאול אתכם שאלה ושהוא גם מצפה לתשובה? למה אי אפשר להקיש ולצפות לשאלה נוספת של איוב ושאלוהים יענה לו. תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הפרק הזה לא מתאר את הרגע שהיהודי מתחיל לשאול אלא את הרגע שהיהודי כבר שאל מזמן את השאלה והוא כבר קבל את התשובה.
אחרי שהוא קבל את התשובה ושמח לשמוע אותה הוא מסכם את הארוע ואומר - תודה רבה לכם: אנ אמרתי שאני אשאל ובקשתי שתענו לי - אני שאלתי ואתם אכן עניתם, אז תודה לכם.

עיין שוב בתשובה הקודמת
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=312934