שמות לבנים

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 30/09/14 19:01 ו בתשרי התשעה

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

ברוך ה' נולד לי לפני ימים ספורים בן בכור.

החלטנו לקרוא לו יואב, אך אנחנו גם אוהבים את השם רועי.

האם זה בסדר לקרוא לו רועי לשם שני?

או עדיף להימנע מכך?

והאם השם לבן עדי ולשם שני יהונתן זה בסדר?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,

אם אתם אוהבים שמות אלו, איןמניעה לקרוא בשמות אלו שאינם שמות של אנשים רשעים או אנשים שמתו בדמי ימיהם.
שיהיה במזל טוב ויהי רצון שתזכו לגדלו לתורה לחופה ולמעשים טובים.

שנה טובה
חיים רטיג, ישיבת בינות רעננה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן