לתת לאבא אוכל שאתה יודע שהוא לא יטול ידיים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/09/14 23:18 ה בתשרי התשעה

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול האם מותר לי להגיש לאבי מאכל שברכתו המוציא (כמות שצריכה נטילה) בידיעה שהוא לא יטול ידיים?

אבא שלי לפעמים אומר לי להביא לו לדוגמא את הפיצה מהתנור (כשהגשתי לו אמרתי אם אפשר רק ליטול ידיים) אבל הוא לא תמיד מקפיד בנטילה והוא אכל ללא נטילה. האם עברתי איסור?

תודה רבה

תשובה

שלום לך ותזכה למצוות

[אתה חייב להגיש לו]

אסור לך לומר לאביך ליטול ידים - זה איסור של 'כיבוד הורים'. אתה אינך מחנך את אביך ואסור לך ללמד אותו הלכות וכד' (אלא אם הוא שואל) ובודאי שאסור לך להעיר על שום דבר שהוא עושה או לא עושה (גם אסור לומר לו שהוא עושה נכון.

גמר חתימה טובה לך ולכל משפחתך

דוד לוי