ילדים של גר ששם משפחתו לוי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 23/09/14 17:55 כח באלול התשעד

שאלה

אז לאחר ששאלתי לגביי שם משפחה (אם בחור שנולד עם שם משפחה לוי לאבא יהודי) אם הוא צריך לשנות את שם משפחתו נאמר לי שלא. אך לא יוכל לעלות לתורה כלוי. מה קורה עם הילדים שלו? הם כן יוכלו לעלות לצורה כלויים?

תודה :-)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

הוא אינו לוי וילדיו אינם לויים ולא יעלו לתורה כ'לוי'.

יש הרבה אנשים ששם משפחתם לוי ואינם לויים.
אני מציע לו שכאשר יתחתן בעזרת השם ישנה את שם משפחתו למנוע בלבול.

הגר הוא כמו אדם שנולד והצטרף לעם ישראל. הוא אינו חלק מאף אחד מהשבטים, גם לא משבט לוי.

אביו, יהודי שבא על גויה, עשה מעשה חמור ונורא ביותר. על מעשה כזה נאמר 'קנאים פוגעים בו'. במובן מסוים הוא חילל את קדושתו גם כיהודי ונראה שרוחנית גם כלוי.
הגר אינו מיוחס לאביו גם אם הוא קיבל ממנו את הגנים.

סיכום
לא הוא ולא ילדיו אינם חלק משבט לוי לשום דבר וענין

שנה טובה דוד לוי

, ואם אביו היה כהן הרי שהוא היה מחלל את קדושתו לכל חייו במעשה זה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן