צום בהריון

חדשות כיפה הרב דוד לוי 23/09/14 14:59 כח באלול התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב. אני בתחילת הריון ראשון בחודש שני. הרופא אוסר עליי לצום בכיפור. הוא טוען שזה סכנה בשבילי ובשביל העובר. מה עליי לעשות? תודה וגמר חתימה טובה.

תשובה

שלום לך

צריך לבקש מהרופא הסבר במה את שונה מכל הנשים בעולם.

הקב"ה בתורה ציווה לצום ביום כיפור.
הדרך הבריאה והרגילה בעולם היא שהנשים הן בהריון פעם בכמה שנים וגם הן צריכות לצום ביום כיפור (בצום גדליה אל תצומי כי לא גזרו על נשים במצבך)

יתכן שאצלך מקרה מיוחד ולכן צריך לשאול את הרופא:
1. במה ההריון שלך הוא מקרה מיוחד (בלשון הרפואית מה גורם לו להיות 'הריון בסיכון גבוה').
2. האם את צריכה לאכול או מספיק לשתות שתיה מזינה כמו מרק סמיך מיצי פירות וכד' ?
3. לכמה ליטר גופך זקוק ביממה בהנחה שאת שוכבת כל היום בבית ליד המזגן ?

עם תשובות אלו תתקשרי אלי הביתה 098987548

שנה טובה כתיבה וחתימה טובה הריון ולידה בריאים וקלים
והעיקר שתזכו לגדל את ילדיכם לתורה לחופה ומעשים טובים

דוד לוי