הבדלה בבי כנסת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/09/14 17:01 כד באלול התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב, תודה מראש על התשובה!

אבא שלי הוא גבאי בית כנסת, וכל מוצ"ש הוא מתעכב מאוד בבית כנסת, לפחות 40 דקות אחרי יציאת שבת כדי לארגן כל מיני דברים. ככה שיוצא שהוא לא עושה הבדלה בבית בכלל. אימא שלי מוציאה את השבת לבד ע"י אמירת "ברוך המבדיל בין קודש לחול" ואני מתכוונת לצאת ידי חובה בהבדלה שעושים בבית כנסת. האם אני יכולה לצאת ידי חובה כך? האם אנחנו נוהגים באופן מותר? תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח לאביך העוסק בצרכי ציבור, ויישר כוח לכן שמשלמות חלק מהמחיר על כך.

יש לחלק בין שני שלבים.
שלב אחד הוא ההיתר לעשות מלאכה. את זה ניתן לעשות על ידי אמירת המבדיל בין קודש לחול, ואז מותר לכן לעשות מלאכה.
אולם זה לא פוטר אתכן מלהיות נוכחות בהבדלה, כדי להתיר אכילה ושתיה. ראוי אפוא שאביכן לא יתכוון לצאת ידי חובת הבדלה בבית הכנסת, וכשהוא שב לביתו - תעשו הבדלה משפחתית.

האם אתן יכולות ללכת בדרך זו ?

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן