מרגישה מלוכלכת כ"כ-דחוף!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/09/14 10:53 כד באלול התשעד

שאלה

נפלתי, אני *נפלתי!

זאתי שכולם חושבים שהיא הכי דוסה בסניף,בכיתה.

ובתכלס אני יותר גרועה מהן.

אני מרגישה מלוכלכת! איך העמוד לפני המלך ביום הכיפורים?

איך יהיה לי את האומץ?

אני מרגישה שבא לי להיוולד מחדש להתחיל דף נקי כי העבר כבר מכוער..

מה עושים?

שנפלתי ודיברתי תמיד ידעתי שזה לא בסדר,(הייתה לי מודעות עצמית ב"ה לפחות) אני לא יודעת גם איך להפסיק את הנפילה זה כ"כ כבר עמוק וקשה..

*דיברתי לצערי עם בן תקופה ארוכה וממושכת..

אשמח לעזרה כול כך!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש כאן בעיה נוספת שאת לא לגמרי מודעת לה (זו בעיה של הרבה מאוד אנשים בעולם) את מעריכה את עצמך לעומת אחרים. את כותבת:
'כולם חושבים'
'אני הכי'
'אני יותר גרועה'
את מאוד עסוקה במדידה שלך לעומת אחרים. מצד אחד טוב לך להחשב 'יותר' ומצד שני המצפון שלך מייסר אותך מפני שאת לכאורה 'פחות'.
האמת היא שאי אפשר למדוד.
אין 'הכי דוסה' ואין 'יותר גרועה'.
אחת מקפידה יותר על צניעות ופחות על תפילה.
אחרת מקפידה יותר על תפילה אבל מתחצפת להורים.
הרביעית מקפידה על הכל אבל חושבת עצמה 'הכי שווה', הגאווה הזאת מפחיתה מאוד מהמדרגה הרוחנית שלה.
לכן אל תהיי 'דוסה' בשביל אחרים ולא לעומת אחרים.
תנהלי את עצמך הכי טוב שאת יכולה.
לכל אחד יש ירידות ונפילות - לא צריך להבהל ולהתייאש. צריך לקום, להאמין ולהתקדם. ראש השנה זו תקופת התחדשות וצריך להתחדש.
גם כשנמצאים בתוך חטא שלא מצליחים לצאת ממנו, אסור להתייאש מפני שכך נחלשים וממשיכים ליפול.
במצב שלך, תתפללי, תלמדי, תתנהגי בחסד ובטוב עם כל הסביבה שלך. תמשיכי לשאוף לקרבת ד' בידיעה שכל התחזקות שלך תסייע לך בסופו של דבר להשלים את התיקון.

שנה טובה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן