אלול

חדשות כיפה הרב דוד לוי 18/09/14 13:04 כג באלול התשעד

שאלה

שלום, רציתי לדעת משהו בנוגע למצוות בין אדם לחברו. אני מנסה מאוד לעשות תשובה לפני החגים וזה קצת קשה לי, אני לא מצליחה להתפלל לאחרונה. אבל המצוקה שלי היא יותר בעניין מצוות שבין אדם לחברו ופחות בין אדם למקום, פשוט כי אני ביישנית מאוד ואין לי אומץ לגשת למישהו ולבקש ממנו סליחה. העניין הוא שיש דברים שעשיתי מזמן ואני לא בטוחה שאני צריכה לבקש סליחה, כי זה קשור לאנשים שבכלל לא הייתי איתם בקשר לאחרונה, וגם בתקופה שכן היה בינינו קשר זה היה קשר מועט של "שלום- שלום" ותו לא. יכול להיות שהם כבר שכחו מזה בכלל וסתם אעשה מעצמי צחוק. כמו למשל, שדחפתי מישהי בטעות וזה כאב לה ולא ביקשתי סליחה. אולי זה בכלל כבר לא רלוונטי? אני מרגישה קצת מטופשת שאני שואלת את זה, אבל אני רוצה לדעת. אשמח לתשובה מהירה, תודה מראש.

תשובה

שלום לך

אני מבין את הרגשתך אבל מה לעשות אם האדם אכן זוכר ואולי אפילו עוד כואב את הפגיעה.
אנשים רבים זוכרים גם בגיל 60 מי שהציק להם בכיתה א ופעמים רבות זו מועקה גדולה על ליבם.

ספק איסור תורה להחמיר וכיון שעבירות בין אדם לחברו מעכבות את תשובתך ואת תפילותיך צריך להאזר בגבורה ולבקש סליחה.

שנה טובה דוד לוי