פוליטיקה- ימין ושמאל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/09/14 22:46 כב באלול התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לשאול שאלה שמעסיקה אותי כבר זמן מה..

מה היחס של שתורה אל הדעות של השמאל? האם התורה מנחה אותנו דווקא להיות ימניים? ובמה זה בא לידי ביטוי. אשמח שהרב יביא גם כן מקורות.

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המושגים 'שמאל' ו-'ימין' אינם חד משמעיים. יש הרבה גווני ביניים.

יש דעות שונות ומחלוקות (כמו בנושאים רבים אחרים) הדבר קשור במידה רבה בעמדה אודות התקופה (אתחלתא דגאולה - כן או לא) וביחס למדינת ישראל.

לדוגמה הרב עובדיה זצ"ל דגל ב- "שלום תמורת שטחים", על רקע זה ש"ס תמכו תחילה בתכנית אוסלו "בהצבעה הראשונה על ההסכם נמנענו בעקבות בקשה ישירה של רבין מהרב עובדיה יוסף, אשר פסק ש’שב ואל תעשה עדיף’...”.
‏(אריה דרעי בראיון לערוץ 7‏)
אחר כך ש"ס התנגדו לאוסלו...

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן