מעשר פירות וירקות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/09/14 12:52 כב באלול התשעד

שאלה

שלום

למדתי שאפשר לקטוף לימון ולתבל איתו סלט בבית [כדוגמה] כשהכלל הוא שהחצר לא קובע למעשר אם לא צרפתי.

שאלתי היא שזה יחול על דבר שדרכו לצרף או גם על כל דבר אפילו אבטיח מילון דלעת וכד... שלא מצרפים ביד לפחות.

אודה לרב אם יצרף לתשובתו מקורות.

תודה

תשובה

שלום לך

הבית קובע למעשר וכל כניסת פרי לבית מחייבת אותו בתרומות ומעשרות.
כמו כן השבת גם היא קובעת למעשרות (לדוגמא אם קטפת בערב שבת והלימון נשאר בחצר - בשבת וגם אחרי השבת אין לאכול ממנו בלי להפריש תרומות ומעשרות).

לגבי החצר, בשונה מהבית, ישנן דעות שונות בהגדרת החצר.

הדברים מפורשים בשולחן ערוך יורה דעה סימן שלא סעיף פג

שנה טובה דוד לוי