חינוך ילד

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 15/09/14 14:29 כ באלול התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

התגרשתי לפני כ-4 חודשים לאחר סרבנות גט מצד הבעל במשך שני וחצי ונישואים של כשנתיים וחצי.

אני אישה דתיה בוגרת אולפנא והבעל היה חוזר בתשובה (ומתחזק לטענתו וכך גם הציג עד הנישואים..) עם הזמן התחוור לי כמה הרמה הדתית שלו רופפת מאוד והצלחתי להביאו לרב שינסה להכווין לחזק וכו . הנ"ל וגם שיקולים של יחס מחפיר כלפי שזה לא המקום לפרט , גרמו לגירושים (עליהם אני מברכת ומקבלת בהבנה את הייסורים שעברתי ).

מכל מקום, מהנישואים נולד ילד, כיום בן שנתיים, והחלו עתה הסדרי ראייה באמצע שבוע ולינה אחת לשבועיים.

הגרוש חזר בשאלה הוריד כיפה וכיום מנהל אורח חיים חילוני ומנסה להתנצח בלי סוף ע"ח הילד, לצערי .

המשמעות היא שהילד יראה כל שבת שניה טלוויזיה אצלו בבית ויחשף לחילולי שבת לצערי ולחינוך הפוך...

ניסיונות להידבר איתו לא צולחים והוא פועל בנקמנות בלי סוף בהרבה מישורים לרבות מזונות, תלונות שווא וכו

הכיצד ניתן לחנך ילד כשמחצית חייו יחשף לחלולי שבת ? האם יש לכבוד הרב עצה בעניין זה?

כל כך מקווה שהילד יגדל ויהיה ירא שמים אך הכיצד בסיטואציה כה קשה זו??.

אודה לתשובתך ועצתך,

מירב

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

שאלה מורכבת,

אשמח לעזור בפלפון 0527710491

בברכה,

דני ארגמן