טבילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/09/14 12:41 יט באלול התשעד

שאלה

שלום הרב. אני ובעלי מקווים להריון כבר מספר חודשים מחר אני אמורה לטבול אך יש לי ארוע די רחוק כך שאצטרך לצאת מהבית לפני שקיעה )אני נוסעת עם עוד אנשים ברכב( אציין שיש לי בעיית עקרות הלכתית כך שכל יום מרגע שאנחנו מותרים הוא קריטי )אני לוקחת כבר מספר חודשים את ההורמונים לסדר את זה והם משפיעים עלי קצת לרעה( האם יש דרך לאפשר טבילה מוקדמת לשעות אור או משהו כזה שלא "נבזבז" עוד חודש על נסיון וכדורי הורמונים לחינם?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש אפשרות להתיר, אבל אינני יכול להתיר בגלל המורכבות והעדינות של נושא זה.

צריך לברר מה הנחיצות של הנסיעה כנגד האפשרות הדחוקה להתיר. אולי צריך לוותר על הנסיעה.

משום כך אין לראות בדברים הללו היתר.
עליך לפנות (אפשר בסיוע של בעלך) אל רב פוסק ולברר אתו את המקרה שלך במדויק.

עייני בקישור להלן (הסעיף שסמוך להערה 13):
"יש מי שהורה שמקרה שבו לא ניתן לטבול בזמן, ודחיית טבילה ללילה שאחרי כן עלולה לגרום להחמצת הביוץ, יש מקום להתיר טבילה ביום השביעי, כדי לאפשר טבילה במועד הביוץ".

הקישור - http://www.toraland.org.il/מאמרים/טכנולוגיה-ורפואה/רפואה-והלכה/מצבים-מיוחדים-בטבילה-–-חלק-א.aspx#note2