ללכת לחתונה אחרי אזכרה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 02/09/14 10:22 ז באלול התשעד

שאלה

האם ניתן ללכת לחתונה לאחר ליל אזכרה לאב או לאם .יום אזכרה י' אלול ליל אזכרה וסעודה ט אלול ואחר כך חתונה .

שאלה נוספת כמה שנים אחרי הפטירה עדיין לקיים אזכרה

תשובה

שלום לך

1. מותר ויש אוסרים.
במקרה שהחתונה היא בי אלול שהוא יום האזכרה.
להזכירך שהיום מתחיל מהשקיעה שאז מתחיל י אלול.

2. אזכרה שהיא אמירת קדיש ולימוד תורה באותו היום - נוהגת כל זמן שהילדים של הנפטר בחיים. יש אומרים שרק במשך 50 שנה מפטירת הנפטר ובהורים צריך להחמיר ולהמשיך גם לאחר מכן.
[תזכורת: אזכרה = לימוד תורה והוספת מעשים טובים באותו היום] אין חובה ללכת לבית הקברות ובודאי שלא צריך לאכול ביום זה, רבים נוהגים לצום ביום פטירת אב או אם.

בברכת שנה טובה דוד לוי