קידושין

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 02/09/14 00:44 ז באלול התשעד

שאלה

שלום,

אני אישה נשואה ( לא דתיה). חזרתי כרגע מחתונה של חברים. שם במהלך הריקודים ענד לי חבר מהעבודה ( נשוי אף הוא) צמיד שחולק לאורחים לריקודים. כאשר ענד לי אמרתי לחבר אחר שצחק על הסיטואציה ״עכשיו הוא מחוייב לי״. רק לאחר מכן, חשבתי שאולי יש עניין בעייתי עם הסיטואציה לעניין קידושין. האם כך?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לא. אין כאן שום שמץ של חשש לקידושין. אשה נשואה לא יכולה לקבל קידושין. "לא יכולה" הכוונה, שגם אם גבר נתן לה משהו ששווה יותר מפרוטה, והתכוון לקדש אותה, והיא התכוונה להתקדש לו, ועשו זאת לעיני שני עדים- לקידושין אלה אין שום ערך ומשמעות. את יכולה להיות רגועה לגמרי.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן