תרומות טלפוניות

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 01/09/14 22:42 ו באלול התשעד

שאלה

שלום הרב,

אני משתדלת לתרום מעשר מדי חודש, יש לי מספר מוסדות שאני תורמת בעיקר באמצעות הוראות קבע. כמו גם לתת צדקה פה ושם. לפעמים גם כששומעת בקשה לתרומה, למשל, באמצעות כלי התקשורת, אני יוצרת קשר עם אותו ארגון ותורמת.

אולם, נוצר מצב שאותם הארגונים להם תרמתי באופן חד פעמי, או ארגונים שלא מכירה ולא יודעת דרך איזו רשימת תפוצה הגיעו אלי, מתקשרים ומבקשים המשך תרומה (ולרוב לא מדובר בסכום חד פעמי אלא סכומים גדולים למספר חודשים). לפעמים אפילו משתמשים בשם של רב כזה או אחר ואומרים ש"עקב מצב חרום...הרב ביקש לתרום...ונעביר שמות לתפילה/ניתן לך מתנה קמיע/שמן וכד'..".

לא תמיד אני מעוניינת לתרום. ב"ה בד"כ לא מדובר כאן מבחינתי בקושי כלכלי לתרום, אלא מרגישה שמנצלים את הפנייה שלי לתרום להם והופכים את זה למשהו שאני לא יכולה מבחינה מצפונית להתחמק ממנו, או לסרב לו (למשל עכשיו בתקופת הימים הנוראים, או סתם הרגשה רעה שאני משיבה ריקם יד ).

האם אני יכולה לסרב לבקשות אלו לתרומות (ולהמשיך כפי שנהגתי עד כה, שאני זו שיוזמת את הקשר עם הארגון לו אני בוחרת לתרום)?

אודה לתשובת הרב.

תשובה

בוודאי שאת יכולה לסרב.