שמיטה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/09/14 17:04 ו באלול התשעד

שאלה

שלום רב

ברצוני לשאול מס שאלות פרטניות לגבי שמיטה

א. האם מפורסם איפשהו מה עושות רשתות המזון כדוג' רמי לוי, חצי חינם וכד המוכרות גם פירות וירקות. האם מותר לקנות מהם בידיעה ששומרות כשרות כל השנה?

ב. במקום עבודתי מחלקים כריכים וסטים מחברת "לורד סנדוויץ" שהיא כשרה- כיצד ניתן לדעת שהן עושות היתר מכירה וכד'?

ג. האם במסעדה בעלת תעודת כשרות חייב לבקש תעודה על השמיטה או שברגע שראיתי תעודת כשרות זה מספיק

אודה לתשובותיך

תשובה

שלום לך

1. שמעתי שרמי לוי מתכנן ברוב חנויותיו להביא סחורה יהודית לפי 'היתר המכירה'.
אין לי מושג מה קורה ב'חצי חינם'.

2. צריך לברר עם הרב נותן הכשרות או המשגיח שלהם.

3. במסעדה בעלת תעודת כשרות צריך כל המזון להיות כשר ובכלל זה ללא איסור שמיטה. אתה בודאי סומך עליהם לגבי עורלה שזה איסור תורה חמור וק"ו לגבי שמיטה.

בברכת שנה טובה דוד לוי