גיליתי שחברה שלי גיורת ונפרדתי ממנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/08/14 20:20 ה באלול התשעד

שאלה

שלום

לאחרונה הכרתי בחורה ממוצא רוסי

והתחלנו לצאת לאחר בשבועיים גיליתי

כי היא עברה גיור וכל המשפחה שלה גוים

כשנודע לי הדבר נפרדתי ממנה

בטענה כי המשפחה שלי מסורתיים וכי יהיה להם לקבל זאת

רציתי לשאול האם נהגתי נכון ומה היחס לבחורה שהתגיירה

ואיך ניתן לבדוק האם הגיור הוא באמת כשר

והאם בכלל אני עושה את המעשה הנכון

מבולבל

אשמח להכוונה ויעוץ

תודה

תשובה

שלום וברכה

המסע הארוך להכרעה עם מי להתחתן ומי מתאימה לך הוא מסע שיש בו הרבה מאוד מרכיבים.
אני אתייחס רק למה שהעלית במכתב הזה.
אם הבחורה מתאימה לך, היא בעלת מידות, אתם מוציאים האחד מהשני את הטוב ביותר - מה שעשית הוא לא רק טעות, אלא אפשר שהוא עבירה חמורה מאוד של אונאת הגר.
גרים שהתגיירו כהלכה מוגנים על פי התורה בעשרות מצוות ואיסורים המחייבים יחד מיוחד וטוב אליהם.
להחליט לא להתחתן עם מישהי רק בשל העובדה שהיא גרה הוא לא החמרה ראויה, אלא מהלך הפוך לחלוטין ממה שהתורה מצווה עליו.
אם יש לה תעודת המרה (גיור) מהרבנות הראשית לישראל - היא גיורת כשרה לחלוטין, וכאמור - אם הסיבה היחידה שלא התחתנת איתה היא זו - זו טעות חמורה.

כל טוב ובשורות טובות