זיווג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 31/08/14 13:06 ה באלול התשעד

שאלה

שלום,

אני בת 17 וחבר שלי דוד (זה לא שמו האמיתי) בן 19, דוד ואני כבר שנתיים וחצי ביחד, לפני כשנה היינו אצל רב מחדרה כדי לשאול אם אנחנו מתאימים או לא, הרב ענה לנו שאנחנו מתאימים ב"ה ואז חבר שלי החליט ללכת לרב בלעדיי שאמר לו שיש מישהי אחרת שתהפוך אותו ליותר מאושר, אז הלכנו לעוד רב וגם הוא אמר שאנחנו מתאימים ושהקשר הזה טוב ב"ה.

כל היסודי הייתי בבית ספר דתי, תמיד האמנתי בקב"ה והייתי דתייה, לצערי בכיתה ט' הלכתי לבית ספר חילוני ואז התרחקתי מהיהדות בגלל החברה אבל בתוכי תמיד האמנתי בקב"ה, עד שהכרתי את דוד לאט לאט החזיר אותי להאמין יותר, להתפלל, לברך, לשמור שבת ועוד.. אנחנו אוהבים אחד את השני מאוד אבל במשך הקשר שלנו הרבה אנשים ניסו להפריד ביננו (חברים, חברות) לאט לאט הריבים נהיו יותר גדולים ויותר קנאה והפחד לאבד.. האהבה שלנו תמיד נשארה עברנו הכל ביחד סלחנו על הכל והתגברנו על הכל, במשך כל יום אני התפללתי שהקשר הזה יצליח ושיום אחד בעזרת ה' ניזכה להקים משפחה, אך מכל הקנאה רבנו הרבה ונפרדנו כמה פעמים במשך הקשר אבל תמיד חזרנו כי אנחנו אוהבים אחד את השני מאוד!!! הוא תמיד מחזק אותי באמונה ואני משתדלת לחזק גם אותו ולהזכיר לו להתפלל וכל פעם שאני או הוא מועדים אנחנו עוזרים אחד לשני לקום חזרה על הרגליים, דוד הולך היום לרב אחר רב שאומר בדיוק אם הזוג מתאים או לא ואני ממש מפחדת שבגלל כל הריבים והכל הוא יגיד שאנחנו לא מתאימים ואז נפרד ואני יאבד אותו, למרות הגיל שלי אני יודעת שזאת אהבת אמת ולא פעם שמעתי אותו אומר לי "את תהיה אישתי"! אני כבר כמה ימים מתפללת כל היום רק שהכל יהיה בסדר בעזרת ה' אבל עדיין אני מאוד דואגת.. אני ממש רוצה לדעת אם יש משהו שאני יכולה לעשות איזה תפילה או משהו שהרב יגיד שאנחנו מתאימים ואם אפשר לדעת איך רב קובע אם מתאימים או לא ..?!

אשמח לקבל תשובה למרות הגיל שלי זה מאוד חשוב לי.. תודה מראש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

את בגיל צעיר מדי מכדי להיכנס למערבולות כאלה,

אשמח לעזור בפלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן