מעבר מהלמידה לעבודה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 31/08/14 00:45 ה באלול התשעד

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה

אני הולך ללמוד שנה אחרונה בבית ספר ממלכתי דתי וקשה לי לבחור את המשך דרכי בחיי.

כמובן שברצוני ללכת לישיבה וללמוד שם. אך הורי אומרים שיש ללמוד מקצוע , והאפשרות האמצעית היא לעשות תעודה ( אם כמובן אתקבל) וללכת למכון לב שבירושלים ושם לומדים חצי יום לימודי קודש וחצי יום לימודי חול. כל זה נשמע טוב ויפה אך הבעיה היא שאתחייב אחר כך לשרת בצבא 3 שנים. אין לי כמובן כללית לשרת אך שמעתי על הפריצות ועל הקושי הרוחני שם. ומסגרות אחרות כמו ( אם אני לא טועה) ישיבת הסדר גם היא משלבת ומאפשרת לימוד תורה בנוסף לשירות הצבאי אך לא ניתן ללמוד בה מקצוע. תיעצו לי נא דרכים בהם אוכל ללמוד תורה ואפשרות ללמוד מקצוע (בהמשך לפחות) שהרי אמרו חז"ל ( אם לעניות דעתי הבנתי את סוף דעתם) תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון.

תודה רבה לכם.

שניכתב כולנו לספר חיים טובים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

תחילה אדם צריך למלא את עצמו במי מקור, וזו התורה, ועל כן תחילה יש ללמוד תורה, אח"כ תבחר את דרכך. אבל שנה אחת תקדיש ללמוד תורה לשמה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן