מקווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/08/14 21:52 ד באלול התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

בתקופה האחרונה אני מתחזקת מאוד באמונה. אך יש לי הרבה שאלות הקשורות למיקווה:

א. האם "המינהג" לטבול במיקווה נובע מזה שבעבר לא היו מיקלחות? (למרות שהיו בתי מירחץ)... והאם היום כשיש את כל סוגי האמבטיות, המיקלחונים, ג'קוזי וכ"ו האם זה מוריד מערכה של הטבילה, או שאין קשר בינהם?

ב. האם רק נשים נשואות אמורות לטבול?

ג. אם הבנתי נכון גם גברים יכולים לטבול, בשביל שיעבור יום טוב או לצורך הצלחה (של שידוך לדוגמא). אז אם ככה גם תלמידים יכולים לטבול לפני מיבחנים?

ד. איך טובלים כלים להכשרתם? זה משנה לאיזה מטרה הכלי משמש ו\או מאיזה חומר הוא עשוי?

סליחה על ריבוי השאלות....

תודה מראש והמשך יום טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

עיקר המקווה הוא מקור המים, לא מים שאובים (בידי אדם) אלא מי גשמים או מעיינות שהם מגיעים ממקור טהור ועליון, ועל כן אין משמעות לנושא המקלחות והאמבטיות.
ב. רק נשים נשואות טובלות.
ג. גברים יכולים לטבול אבל אין טבילתם כטבילת נשים, אלא בדרגה נמוכה מדרגת טבילת נשים.
ד. כלי מתכת וזכוכית יש לטבול במקוה. חרס לא חייב בטבילה אלא א"כ מצופה בגלזוריט. כמו כן פלסטיק אין צריך טבילה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן