הדלקת נרות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/08/14 20:06 ג באלול התשעד

שאלה

ביום שישי אני מדליקה נר לכל אחד מילדי בני מתחתן האם אני יכולה להמשיך להדליק עבורו למרות שאשתו תדליק נרות בבתם

תשובה

שלום לך

חכמים תקנו שחובה עלינו שיהיה אור בבית בליל שבת. לכן אנו מדליקים נרות שבת להאיר את הבית - זו המצווה.
חכמים תקנו להדליק בכל בית שני נרות לפחות ולברך עליהם.

מעבר לכך כל אחד מאתנו מדליק לפי רצונו הרבה אור נוסף (גם הדלקת אור חשמלי היא חלק ממצוה זו) .
לכן את יכולה להוסיף נרות לפי רצונך וכך גם לפי מספר ילדיך או בכל חישוב אחר - כל זמן שהנרות שאת מדליקה מוסיף אור בבית -זה בסדר גמור ואף הידור מצווה.

שנה טובה כתיבה וחתימה טובה דוד לוי