נידה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/08/14 17:37 ג באלול התשעד

שאלה

שלום,

חבר שלי ואני מדברים על חתונה. הוא אומר שמבחינתו נידה זה קו אדום ולא חושב שיוכל לא לגעת בי במשך שבועיים, אחרי שהסברתי לו את החשיבות ואף נתתי לו לקרוא בנושא הוא הסכים שלא לקיים יחסים בזמן הנידה אך לא יכול שלא לגעת. הסברתי לו שגם מבחינתי נגיעה זה קו אדום אבל הוא טוען שאני חייבת להתגמש ולוותר כמו שהוא התגמש הרבה בשבילי.

האם מבחינה הלכתית כדי לשמור על הזוגיות ניתן להקל בנגיעה בלבד?

תודה רבה לרב המשיב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כדאי שיפגש עם עוד אנשים יראי שמים שיסבירו לו את מעלת איסור נגיעה ושמירת טהרת המשפחה. לפי מה שנראה הוא בחור שמוכן לקבל, על כן נראה שכדאי לדבר עמו בייחוד אנשים שיש להם את כושר ההתבטאות ומעלת ההסבר.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום