מעשר

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 27/08/14 08:04 א באלול התשעד

שאלה

שלום רב,

השאלה מופנת לכולם....

אני מבקשת לקבל הגדרה מדוייקת של מעשר.

האם ניתן לתת לבן משפחה קרובה שנזקק האם הוצאות אישיות כמו ספרי לימוד וכו , גם נחשב למעשר?

וכמה זה מעשר ? האם ע10% מהשכר? כלומר ממשכורת של 5000 ש"ח יש להפריש 500 ש"ח.

אשמח לקבל תשובתכם.

תודה פזית

תשובה

יש בזה כמה דעות. לדעתי כל עזרה כספית למשיהו אפילו לבן משפחה קרובה נחשבת כחלק מהמעשר.
כמו כן כל הוצאה "דתית" שלא היית מוציאה לו לא היית שומרת מצוות גם יכולה להיכנס להיכנס בכלל מעשר.
ככלל החשבון שעשית הוא נכון 10% מהשכר נטו, וחשוב לזכור שזו מצווה יפה אך לא חובה, ומי שלא גומר את החודש וייאלץ בעצמו לפנות לעזרה עדיף כמובן שלא יתן עשירית אלא ממש משהו מינימלי.