צבא ויהדות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 26/08/14 18:10 ל באב התשעד

שאלה

אני בחור מתחזק ורציתי לשאול איך הדתיים משרתים בצבא

הרי הפקודות בצבא מתנגדים לא פעם להלכה ובפרט בשירותהקרבי א במצבים שאין בהם פיקוח נפש כגון אימונים וכדומה

וברצוני באמת לדעת אם אפשר ביחידה קרבית טובה או לצאת לקורס טיס ולשמור על אורח חיים דתי מבלי לרדתבוחניותכגון 3 תפילות ביום אוכל כשר שמירת שבת אשמח אם תפרט לי בהרחבה

כי אני רוצה מאוד להתגיס וזה מה שמונע ממני

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

זה פשוט לא נכון. פקודות מטכ"ל הן מאוד ברורות שאסור למפקד להורות לחייל לחלל שבת לצורך לא מבצעי. נכון שלעיתים יש בעיה עם הגבולות אך ככלל אין סתירה בין פקודות הצבא לחיי הלכה. אם יש בעיה מקומית אפשר תמיד לפתור אותה ברוח טובה אם חושבים עליה מראש ולא מחכים לדקה האחרונה כאשר נוצרת הסיטואציה הבעייתית.
בצבא יש חובת שמירת כשרות ורמת הכשרות גבוהה לאין ערוך מרמת הכשרות הציבורית מחוץ לצבא .
יש פקודות מטכ"ל המחייבות לתת לחייל הדתי זמן מתאים לכל תפילה.
בני כרגע בטירונות והוא צוחק שהמפקד שלו לוקח אחריות על התפילות שלו וכל פעם בא לברר האם כבר התפלל את התפילה שצריך...

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן