עבודה בשבת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 26/08/14 17:57 ל באב התשעד

שאלה

שלום רב,

בעלי שוקל לקבל תפקיד בעבודה

אשר בשעת הצורך (מקרי חירום בלבד)

יצטרך להגיע לעבודה בשבת.

העבודה היא בטחון בתחום הסלולר.

האם מותר?

תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אם מדובר בתפקיד הקשור לבטחון המדינה אז זה מותר ככל תפקיד בטחוני. כדאי להתייעץ עם רב באופן פרטני כיצד למעט בחילול שבת במקרה שחייבים להגיע לעבודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן