קנאה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/08/14 13:08 כו באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש לי בעיות קנאה באנשים, בעיקר בחברות שלי. אני כל הזמן מוצאת מישהי או מישהו לקנא בהם כי אני מרגישה לא יוצלחת אז כל דבר שאנשים מצליחים בו אני מקנאה מאוד ומנסה לחקות אותם. .להיות כמוהם.

כל האנשים בעולם נראים לי יותר מוצלחים ממני. ...אם יש לי חברה שמצליחה קשה לי לפרגן. ..אני מנסה להשוות ביני לבינה ומה לא בסדר בי ומה לא בסדר בה. אני כן חושבת שאני נראת טוב פשוט אני ממש נמוכה וחסרה לי מאוד אהבה עצמית....וגם כל הדברים שעברתי בחיים שהיו קשים גרמו לי לחשוב שאני כלום ושום דבר. אם נגיד יש מישהי שלא נראת טוב ומצאה חבר חתיך או עשיר או טוב לב אני ישר חושבת "איך הוא רוצה אותה? איך היה לה את הביטחון בכלל למצוא מישהו כזה?" אני ממש ביקורתית. .. נמאס לי לקנא כבר אני רוצה להיות שמחה בחלקי ולא להעתיק מאנשים. מה לעשות? אני אובדת עצות.

תודה על ההקשבה והתמיכה...

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הגדרת יפה את השאלה,

את צריכה לחזק את המבט החיובי על עצמך,

צריך לתרגל זאת, תקחי פנקס וכל יום תרשמי שלושה דברים טובים שעשית אותו יום, או תכונה טובה שיש בך, אפילו דבר פעוט ערך תוסיפי לרשימה,

אחרי פרק זמן לא ארוך תראי שיש לך הרבה מעלות והרבה מעשים טובים, גם אם הם קטנים תראי שאת עשירה,

כך עושים הבנקים גובים עמלות של שקלים מועטים על כל פעולה שמצטברים לסכומים גדולים.

תתחילי להיות קופאית בבנק של עצמך.

בברכה,

דני ארגמן