ברכה וקללה - מה נבחר? לפרשת ראה ור"ח אלול

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/08/14 12:24 כו באב התשעד

שאלה

קולה קרה בלי גזים או קולה חמה עם גזים?

ים או בריכה?

קרטיב קרח או טילון?

טבע נאות או בירקנשטוק?

טיול בצפון או בדרום?

שהלילה שלי יהיה בין 3:00-13:00 או בין 22:00-8:00?

יודעים מה הדבר שהכי מעסיק אותנו בעולם?

אם תעשו רגע זום אאוט לחיים תגלו שמהבוקר עד הערב הדבר (בה"א הידיעה) שאנחנו הכי עסוקים בו זה לבחור.

מה ללבוש, מה לאכול, לאן לנסוע, מה לעשות או לא לעשות, איך להגיב ואפשר רק להמשיך את הרשימה...

כל מהלך שלנו בעצם זה בחירה, מודעת לא מודעת, משמעותית יותר, משמעותית פחות או כמעט ולא...

ולמרבה הפלא, גם הפרשה פותחת בזה:

["ראה אנוכי נותן לפניכם היום ברכה וקללה, את הברכה אשר תשמעו אל מצוות ה' אלוקיכם אשר אנוכי מצווה אתכם היום, והקללה אם לא תשמעו אל מצוות ה' אלוקיכם..."]

שימו לב לדיוק המדהים של הפסוק הזה, לא סתם - 'ראה אנוכי נותן לפניכם ברכה וקללה', אלא יש גם נקודת זמן, ['היום'], בעצם כל יום מחדש הקב"ה נותן לנו את האפשרות לבחור.

בחיים האמייתים לא צריך קמפיין בחירות וגם לא מדובר בקדנציה של ארבע שנים...

כל יום אנחנו בוחרים לבחור מחדש, לבחור בברכה, לבחור בחיים!

והנתיבות שלום מביא בשם האר"י הקדוש, שיום אחד לא דומה ליום אחר מיום בריאת העולם, לכל יום יש את היעוד במיוחד לו ורק לו.

רבי נחמן ממשיל את זה שאחרי 120 בנאדם יעמוד מול שולחן מלא נרות בגדלים ובצבעים שונים, וכל יום שהיה משמעותי הנר ידלוק ואם לא, לא... אשכרה יום שעובר לא חוזר וא"א להדליק לו את הנר...

והנתיבות שלום ממשיך ומביא את דברי האר"י ז"ל שכמו שמאז בריאת העולם שום יום לא דומה לחברו, ככה גם אף אדם לא דומה לאדם אחר מאז בריאת העולם, ולכל אחד יש היעוד והשליחות שמיוחדים לו.

וכאן מגיעה שאלת מיליון הדולר: אממממ... איך בדיוק יודעים מה השליחות שלנו בעולם? מה בעצם הדבר שלשמו אנחנו מתעוררים בכל בוקר מחדש?

והנתיבות שלום מביא תשובה מתוקה מדבש, אחד הכיוונים הלא צפויים אם לא ה*:

"והנה צדיקי אמת אמרו שהאות לדעת מה היא השליחות המיוחדת שלו,

מה העניין שבעבורו ירד לעולם לתקנו,

הוא הדבר שהיצר הרע מתגבר עליו ביותר!

זהו סימן שבעבור זה ירד לעולם.

וכמו שאמרו שהדבר שיהודי אינו יכול להתגבר עליו בשום אופן כי אם במסירות נפש אות הוא שזו השליחות שעליו לתקן בעולם."

או כמאמר הצ'ופרים – החיים הם כמו אופניים, אם קשה לך סי