הידור בכשרות וכיבוד הורים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/08/14 21:43 כג באב התשעד

שאלה

בס"ד

אני חוזר בתשובה חב"ד ואני שומר כשרות בד"ץ ירושלים ואבא שלי שומר כשרות כשר פרווה כשר חלבי כשר בשרי בלי שום חותמת

וכשאני בא לבית של אבא שלי ושואל את אבא שלי בשפה יפה אם הוא יכול לקנות לי אוכל עם כשרות בדץ ירושלים הוא כועס ומתעצבן עלי וגםאם אני מזכיר את עניין הכשרות ברמיזה הכי קטנה וגם הוא מתעצבן וכועס עלי כשאני לא אוכל את האוכל לפי הכשרות של אבא שלי אבא ואמא שלי לא גרים ביחד השאלה שלי היא כזאת מה לעשות בנידון ואיך לאכול מאכלים עם כשרות בדץ ירושלים בלי לפגוע במצוות כיבוד הורים וגם איזו תפילה אני צריך להתפלל על אבא שלי וכמה זמן כדי שאבא שלי יהיה רגוע ושליו ויחזור בתשובה שלמה ואמיתית מכל הלב

תודה א

תשובה

שלום לך

אביך צודק !
כל בקשה כזו היא פגיעה גדולה מאד בכיבוד הורים דאורייתא גם אם אביך נענה בשמחה לבקשתך.

מה שאתה רוצה להדר זה בסדר גמור, אבל הכלל הראשון בהידור זה בתנאי שאיננו על חשבון אחרים.
הידור שהוא על חשבון אחרים הוא הידור פסול, אסור ויצא שכרו בהפסדו.

במקרה שלך זה יותר חמור כיון שזה לא רק על חשבון אחרים אלא ההידור שלך מבטל אותך ממצוה דאורייתא.
לכן אין זו אפילו מצווה הבאה בעבירה אלא אפילו מצווה אין כאן.

סיכום
בבית הוריך חובה לאכול מה שהם מגישים לך אלא אם אתה חושב שזה אסור מן התורה.
(אדם החושב שכשרות מסוימות אסורה עובר בודאות על ביזוי תלמיד חכם נותן הכשרות)

לגבי הוריך - עליך לראות רק את הטוב שבהם ולא להתפלל שישתנו. אם תהיה מתלמידי אברהם אבינו עם עין טובה תוכל בקלות להעריך כל אחד מהוריך על ההשקעה שהם השקיעו בך מרגע הלידה ועד שעמדת על דעתך. על דברים אלו אינך יכול לגמול להם לעולם ולכן עליך לשמוח בהם כפי שהם ולא לחשוב עליהם כמו שכתבת בסוף דבריך

בברכה ובהצלחה
דוד לוי