אבא גוי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/08/14 07:41 כב באב התשעד

שאלה

היי,

אמא שלי יהודיה ואבא שלי ערבי, הם הביאו אותי לעולם בלי נישואין..

אני ואמא שלי חוזרות בתשובה..

רציתי לדעת אם לאמא שלי יד מחילה על ידי הקדוש ברוך הוא? במיוחד בגלל שהיא חזרה בתשובה, היא עובדת את השם יתברך בשמחה ואהבה..

אני מותרת לחתונה אל לא עם כהן, האם ברבנות, כשאגיע עם בעלי לעתיד, יספרו לו שאבא שלי גוי?

למה בעצם הנשמה שלי באה מאבא גוי ואמא יהודיה? יש לכך הסבר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אין אנו יודעים בסדר הנשמות, אבל ברור שרוב גדולי ישראל הגיעו מסבוכי לידה, כנראה שהיו צריכים לקלוט לתוך עם ישראל מדות מאומות אחרות (אברהם, דוד, שלמה וכו'). על כן איננו יכולים לדעת את דרך ה', אבל אנו יודעים שאדם צריך לאמץ תכונות טובות של כל העמים.
ב. לגבי אמך, אם עשתה תשובה שלמה דהיינו חרטה, עזיבה, קבלה לעתיד, הרי שזו דרך התשובה שהקב"ה נותן לישראל. ועיקר התשובה היא לתקן את זה החטא להציל בנות שבל תפולנה ברשת של נשואין עם שאינם בני ברית, ולעזור למי שנפלה לצאת מהמבוך.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום - שבי דרום