אבלות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/08/14 20:31 כא באב התשעד

שאלה

אני בשנת אבל על אבי (עדין ב-30):

1)האם מותר להתעמל-אני מתעמלת בסטודיו בו ההתעמלות משולבת במוסיקה - האם יש חילוק בין 30 לשנה ?

2)האם מותר לעשות שיפוץ בבית? השיפוץ נובע בעיקר מרצון להגדיל את הבית בגלל צפיפות

3) האם מותר לקנות ארון בגדים בגלל חוסר במקום אחסנה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מן השמים תנוחמי

1. אם זה לבריאות אפשר להקל. אם יש שם מנגינות שמחות יש לדחות לאחר ל', במנגינות שקטות אפשר בתוך ל' אם זה מאד חשוב ההתעמלות (בריאות וכדו').
2. אפשר לעשות שיפוץ בבית, בד"כ זה גורם להרבה עגמת נפש. אמנם התוצאה שיש דבר גדול ויפה, אבל אין איסור בכך, ובייחוד שיש בבית עוד דיירים (איש, בנים בנות כ"י) והם אינם באבל.
3. אפשר.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום - שבי דרום