בחירת שם לבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/08/14 01:30 כא באב התשעד

שאלה

הריון ראשון והייתי מאוד רוצה לקרוא לבתנו אמילי על שם סבתי ז"ל , בן זוגי רוצה לבחור שם יהודי לבת ..

האם יש שם קרוב לשם אמילי שמוזכר ביהדות ..

אשמח לקבל תשובה

אני יודעת שזה מאוד חשוב לבן זוגי ומאוד חשוב לי .. על שם הבת לא הייתי רוצה לחיות במחלוקת

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השם 'אמילי' הוא שם לועזי מובהק. שם נפוץ מאוד בארה"ב.
נכון יותר להעניק לבתך שם עברי.
ניסיתי ולא הצלחתי למצוא שם דומה (אינני מתיימר להיות יצירתי במתן שמות).
אני פונה אל קוראי האתר - אולי יוכלו להציע לנו שם מתאים.

מזל טוב בעז"ה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן