אמונה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/08/14 22:23 כ באב התשעד

שאלה

שלום,

לאחרונה הפסקתי לשמור שבת. כי כבר לא ראיתי סיבה להאמין, יש לי כ"כ הרבה שאלות על עצם הקיום ואמונה (עיוורת לעיתים) בקב"ה. אך חוסר השמירה גם אינה נוחה, היא מוזרה לפעמים ודורשת הסתגלות.

אני כ"כ רוצה להאמין שיש מי שמעלינו, מי שמורה לנו את הדרך, הורה, אך עם כל מה שקורה בזמן האחרון (כחצי שנה) אני כבר סקפטית. אני בכלל לא יודעת מה אני שואלת אני יותר פורקת מאשר שואלת...

אני לא רוצה המלצות על ספרים כי אני לא אקרא, אני לא רוצה להיתווכח עם מרצה. פשוט... לא יודעת, אני רוצה תשובות.

- איך אנחנו יודעים שאלוקים קיים?

-איך אנחנו יודעים ואלוקים כתב את התורה?

-איך אנחנו יודעים שאנחנו לא פה לבד בעולם הזה? האדם והטבע?

אנונימית.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בשאלה שלך את משתקפת כאדם מאמין מאוד: "אני כ"כ רוצה להאמין שיש מי שמעלינו, מי שמורה לנו את הדרך..."

עם זאת משהו מעיק עליך ומקשה עליך להאמין: "עם כל מה שקורה בזמן האחרון (כחצי שנה) אני כבר סקפטית".

אני משער שבחצי שנה האחרונה קורים לך באופן אישי דברים קשים.
דווקא בגלל שאת מאמינה מאוד באלוקים ובהשגחה שלו על כולנו, את כנראה מאשימה אותו או כועסת עליו - מתוך כך מתרחקת ממנו.

יש לך שאלות, אבל עליך לבדוק את עצמך, האם תשובות הגיוניות ימלאו אותך אמונה?
אני מציע לך לברר זאת עם עצמך מפני שנוכחתי שקשיים באמונה, לא מתחילים בשכל אלא במשהו יותר אישי ורגשי:

יש מי שהחיים הקשים שלו מביאים אותו לכעוס על אלוקים ולהתרחק ממנו.
יש מי שנמצא בחברה קלילה, הוא נהנה לזרום בקלילות לבלות וליהנות, כך מתרחק מהרצינות של שמירת תורה ומצוות.
יש מי שנפגע מאדם שמייצג עבורו את האמונה: הורים, רבנים, מורים ומנהלים...
יש מי שגדל בקהילה דתית והקהילה זלזלה והשפילה אותו.

נראה לי שבירורים רגשיים אודות אמונתך יקדמו אותך הרבה יותר מאשר תשובות שכליות.

עם זאת אני מצרף קישור לדיונים הגיוניים שהבאתי בעבר

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=205408
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=225334

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן