אבלות

חדשות כיפה רבני בית הלל 12/08/14 17:31 טז באב התשעד

שאלה

שמי לאה אני ממוצא אשכנזי (אולי יש לכך חשיבות במנהגים), נמצאת בשנת אבל על אבי ז"ל שנפטר לפני 9 חודשים. בעוד כשבועיים מתחתן בן של אחותי. נאמר לי שהיות וזו חתונה של בן משפחה כה קרוב מותר להגיע לשמחה. כיצד יש לנהוג?

ושאלה נוספת: היות ואבי נפטר השנה בכסלו, שנה מעוברת, מתי מסתיימת שנת האבל, מתי עושים את האזכרה, לאחר 12 חודשים או בתאריך הפטירה שזה 13 חודשים, ומתי מפסיקים לומר את הקדיש.

תודה מראש, ומחכה לתשובותיך - לאה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לאה
האבלות על ההורים מסתיימת לאחר 12 חודשים מיום הקבורה, ואילו אמירת הקדיש מסתיימת לאחר 11 חודשים
היארצייט והעליה לקבר בתאריך העברי של יום הפטירה, גם אם היתה זו שנה מעוברת
לגבי הנוכחות בחתונה של בן אחותך:
מותר להשתתף בחופה ואילו בסעודה רק אם תסתובבי ולא תשבי לאכול, ..
.אילו היה מדובר בבנך או בתך אזי כן היה מותר להשתתף כרגיל או אפילו אם היה מדובר בחתונת אח או אחות אם ההיעדרות גורמת צער לחתן ולכלה
משמים תנוחמו

(התשובה נתנה ע"י הרבנית ירדנה קופ-יוסף)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן