שאל את הרב

דייט עם בחורה מסורתית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/08/14 21:41 ט באב התשעד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב,

אני בחור דתי, הכרתי לאחרונה (דרך אתר הכרויות) בחורה מסורתית עם תכונות טובות, אשר הציגה עצמה כבחורה מסורתית.

טרם נפגשתי עימה אולם התכתבי ושוחחתי עימה, בכל פעם היא הדגישה את הנושא שהיא "אולי איננה מה שמתאים לי בשל הרקע הדתי שלה" אולם אמרתי שקשה לי לבחון אדם רק על רקע שיחות, ועל אף שלרקע הדתי משקל חשוב ביותר, זהו אינו הפרמטר היחיד.

על כן קבענו להיפגש, ימים בודדים טרם הפגישה היא שבה והדגישה כי "יכול להיות שהיא לא מתאימה כי עשתה דברים שאיננה יכולה לשנות" ומכיוון שהיא איננה רוצה לפגוע בי או ליצור מצג שווא היא סיפרה כי בעבר "לא שמרה נגיעה, וקיימה יחסים".

האמת היא שהופעתי לרעה, וסיפרתי לי שאיני יודע מה עלי לעשות עם המידע הזה.

האם לפסול באופן מידי את האפשרות ליצור קשר ולהיפגש? או לנסות ולהבין האם זהו דבר שהיא מתחרטת עליו והאם עשתה על כך תשובה?

סליחה על השאלה, ותודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

לאמתו של דבר – אינני יודע.
אם מדובר על דברים שנעשו בעבר – אין כמעט תחום שלא ניתן לתקן אותו. לשם כך, ברא ריבונו של עולם את התשובה; נבראה השכחה; קיים עולם התיקון; עולם הסליחה והמחילה, ועוד עניינים רבים אחרים המאפשרים מבט אל העתיד מתוך בניין ולא מתוך כניעה לעבר.
השאלה היא לאן פניה, וכיצד היא מתבוננת על העתיד. אם היא רוצה להיות שותפה בחיי טהרה וקדושה ושמחה – אדרבא; אולם על כל זה כדאי לדבר ולבחון לפני שמעמיקים את הקשר.


כל טוב

כתבות נוספות