צניעות במשפחה המורחבת

חדשות כיפה הרב אלישע אנצ'לוביץ' 31/07/14 15:42 ד באב התשעד

שאלה

שלום.

כל המשפחה המורחבת שלי הם חילונים. ב"ה אבא שלי החליט לחזור בתשובה כמה שנים לפני שנולדתי, ו(רק המשפחה שלנו)המשפחה שלנו דתייה.

העניין הוא שלפעמים מגיעות אלינו בנות דודות שמגיעות בלבוש כמעט מינימלי. בפעמים האחרונות שזה קרה פשוט הלכתי לחדר שלי ונשארתי שם עד שהן הלכו (אבל אני לא אומר לאף אחד שזו הסיבה).

השאלה שלי היא - האם אני צריך להמשיך עם המנהג שלי להסתגר בחדר כשהן מגיעות בלבוש כזה, או שבשביל אמא שלי (שהיא כועסת כשאני "יוצא דוס") אני צריך להיות שם כדי שהיא לא תכעס?

תודה מראש.

תשובה

רועי,

מאחר שהמפגש המשפחתי אינו מפגש מיני, אין בו משום אביזרייהו דעריות למרות חוסר הצניעות. לכן, אלא אם כן אתה מרגיש שאתה נכשל ח"ו אין צורך להימנע מהמפגשים.