צום תשעה באב בהיריון

חדשות כיפה הרב דוד לוי 31/07/14 12:29 ד באב התשעד

שאלה

אני ברוך השם בחודש 5 להריון . מתחילת ההיריון הזה אני מרגישה עייפות וחולשה שלצערי עדיין לא עברו .

כל השנים אני צמה את 9 באב וברוך השם תמיד עובר בשלום .

השנה אני חוששת מרוב זה שאני כל כך חלשה . ( בימים רגילים אני חלשה אז קל וחומר ב-9 באב )

אני מאד רוצה לצום אבל רוצה לדעת האם במקרה של חולשה או הרגשה לא טובה מותר לשתות ? ואם כן כמה ?

בשורות טובות

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך
מזל טוב להריון,

תתחילי את הצום כרגיל ואם תרגישי חולשה גדולה יותר מצומות קודמים - תשברי את הצום וניתן לשתות כל דבר חוץ מיין ולאכול כל דבר פרט לבשר.

לפי ההלכה אין משמעות בתשעה באב לצום חלקי כגון לשתות בלי לאכול.

מבחינה הרגשה אני ממליץ לנסות לצום חצי יום ואולי גם לצום מאכילה אחרי שתשתי שתיה מזינה

בציפיה לישועה וללידה בריאה וקלה
דוד לוי
לשאלות נוספות 098987548

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן