יהדות בעולם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/07/14 22:34 כט בתמוז התשעד

שאלה

היי שלום קוראים לי אוריה ואני בת 16 וחצי ודתייה , אני יודעת מזה יהדות וגדלתי להיות יהודיה אבל הרבה פעמיים אני מוצאת את עצמי בסיטואציות שצריך להסביר מהי יהדות לגויים או לאתיאסטים , ותמיד יכולים להגיד לי שאני גזענית או שזה לא נכון אז מה אני אמורה לענות להם ???

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם יאמרו 'גזענית' תאמרי להם שאנחנו מוכנים לקבל גרים מכל גזע: הודים וסינים, יפנים ואפריקאים, מוסלמים ונוצרים, גרים באים מתוך כוונה כנה להיות יהודים. זו הוכחה שאיננו גזענים.
אנחנו אומנם נבדלים מהגויים אבל אין לנו שום דבר נגד גזעים אחרים.

אם יאמרו 'לא נכון' תאמרי להם שיש לך הוכחה.
עם ישראל הוא תופעה אלוקית בעולם שלנו. אין עוד תופעה דומה לנס שהעם הזה מציג כיום.
אנחנו דת ששייכת לעם אחד אשר קיים כבר שלשת אלפי שנים ובתוכם הוא הספיק לחיות בארץ מולדתו, לצאת פעמיים לגלות, להיות מפוזר בין עמים אחרים במשך אלפיים שנה, לחזור לארצו ולבנות אותה למולדת אחרי שננטשה למשך אלפיים שנה.
אין עוד עם שחדל לדבר בשפתו העתיקה ושב והפך אותה לשפת יום יום שלו.
אין עוד עם שהתפזר בעשרות גלויות והושפע מהן מאוד - למרות זאת בבא העת התקבץ שוב וחי באחווה גדולה למרות הבדלים גדולים בסגנון החיים.
בקיצור - עם ישראל הוא ההוכחה לאמונת ישראל.