2 שאלות בנושאים שונים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/07/14 17:24 כט בתמוז התשעד

שאלה

1.איך מצליחים להימנע מלשון הרע?

איך מצליחם לזכור את הלימוד?

תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

א. יש כלל פשוט ובטוח להמנע מלשון הרע - לספר הכל באופן כללי מבלי להזכיר שמות של אנשים פרטיים.
ויש כלל טוב ממנו אבל יותר קשה: לאהוב את כולם ולרצות בהצלחתם ואז ממילא לא יהיה מישהו שנחשוב עליו דבר שאינו טוב.

יש שני כללים פשוטים ובטוחים לזכור את הלימוד - חוזרים עליו שוב ושוב, ומבקשים מאחרים שיבחנו אותך.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן